Wat kost een uitvaart?

Elk afscheid is uniek en dat maakt elk afscheid bijzonder en persoonlijk.
De kosten van uw uitvaart zijn sterk afhankelijk van uw wensen. We weten uit ervaring dat de gemiddelde uitvaart die wij verzorgen circa € 5.000 bedraagt. In wezen maakt het niet uit of u kiest voor een crematie of begrafenis. Bij een begrafenis moet wel rekening worden gehouden met extra bijkomende kosten zoals bijvoorbeeld grafrechten, openen/sluiten van het graf, een gedenkmonument etc.
Vanzelfsprekend kan een uitvaart minder of meer kosten. Voor ieder budget is het mogelijk om een uitvaart te verzorgen. 

Uw uitvaartwensen

De kosten van de uitvaart zijn volledig afhankelijk van uw wensen of de ideeën van de nabestaanden. Daarnaast zijn de kosten van een uitvaart afhankelijk van uw keuze voor begraven of cremeren. Kiest u voor een eenvoudig en intiem afscheid of voor een uitgebreide ceremonie met veel genodigden. U bepaalt het zelf. Kiest u voor een luxe uitvaartkist, meerdere volgauto’s, een duurzame invulling of bijvoorbeeld voor livemuziek tijdens de uitvaart, dan heeft dat gevolgen voor de totale kosten van uit uitvaart.
Een eenvoudige budgetuitvaart begint bij circa € 3.000 en een bijzonder uitgebreide uitvaart misschien wel € 15.000.
U bepaalt het zelf. Voor elk budget is een uitvaart mogelijk!

 

Enkele uitvaart voorbeelden:

 

Kosten voor een crematie: klein en intiem 

Mevrouw van Tongeren belde ons op het moment dat haar man was overleden. Het echtpaar had een dochter, zij overleed enkele jaren geleden. Haar afscheid was groots en meeslepend. Juist daarom koos mevrouw Van Tongeren nu voor een klein en intiem afscheid. Dat past volgens haar bij haar man en bij haar kleine kring van intieme vrienden en enkele familieleden.

Er worden enkele rouwbrieven verstuurd en in onze Kapel vindt een samenkomst plaats, bijgewoond door zeventien mensen.  Mevrouw van Tongeren bezocht hier haar man in de dagen voor het definitieve afscheid. Daardoor voelt onze Kapel voor haar  als een vertrouwde omgeving. Tijdens de samenkomst wordt er  geluisterd naar muziek en is er ruimte en tijd om herinneringen  op te halen. Enkele rode rozen sieren de kist. Meegaan naar het crematorium wil mevrouw Van Tongeren liever niet. Zij kiest ervoor om haar man uit te zwaaien als de rouwauto naar het  crematorium rijdt. Samen met haar gasten blijft ze in de Kapel  en drinken ze nog een glaasje wijn.

De kosten voor deze crematie bedragen in het totaal: € 3.220.

Kosten voor een begrafenis: toost op het leven

Mevrouw Polman en haar echtgenoot  stonden samen nog midden in het leven.  Toen haar man overleed koos mevrouw  Polman voor een groots afscheid. Nadat  haar man een aantal dagen thuis werd  opgebaard, wilde zij afscheid nemen in  de Grote Kerk van Steenwijk. Zij wilde  de grote familie- en vriendenkring de kans  geven samen met haar afscheid te nemen.

Er worden 120 rouwbrieven verstuurd om de vele gasten uit te nodigen voor het afscheid. De Grote Kerk is een mooie locatie voor een dergelijk grote groep gasten. Na de prachtige dienst met predikant en muziek gaan alle aanwezigen gezamenlijk naar de begraafplaats. Voor de naaste familie is er een volgauto. Zes jonge, professionele mannen dragen de eikenhouten kist. Na de indrukwekkende bijplaatsing in het familiegraf is iedereen welkom in het restaurant waar de familie vaak op zondagmiddag thee dronk na een wandeling. Hier is gelegenheid om mevrouw Polman te condoleren en om in informele sfeer samen herinneringen  op te halen. De samenkomst begint met een toost op het leven van de heer Polman.

De kosten voor deze begrafenis bedragen in totaal: € 7.559.

Als u nu naar aanleiding van deze informatie en voorbeelden nu meer wilt weten over de mogelijkheden bij een uitvaart, neem dan contact met ons op om uw wensen te bespreken. U kunt ons bereiken via 0522 - 28 18 78, of laat ons contact met u opnemen via onderstaande knop.

Ja, ik wil graag in contact komen

Wist u dat:

 

...er steeds meer gestunt wordt met ‘lage prijzen’ of de ‘goedkoopste uitvaart’?

Staar u niet blind op dit soort kreten en prijzen. De kosten van een uitvaart zijn voor het grootste deel afhankelijk van de keuze die u of uw nabestaanden maken. Een goed uitvaartbedrijf helpt nabestaanden om persoonlijke en betaalbare keuzes te maken. Voor elk budget is een uitvaart mogelijk. Wij helpen u graag.

...uitvaartverzorging een echt vak is?

Je bent niet zomaar uitvaartbegeleider. Het vergt veel ervaring en kennis om nabestaanden op de juiste manier bij te staan. Het verzorgen van een overledene en het begeleiden van een afscheid, doe je niet zomaar.

...elke uitvaart persoonlijk hoort te zijn en met respect wordt uitgevoerd?

Tenminste dat vinden wij van Wassink vanzelfsprekend. Je kunt het wel roepen, maar je moet het ook waarmaken.