De uitvaartkist

In de volksmond wordt vaak gesproken over doodskist of grafkist. Wij spreken liever over uitvaartkist. De uitvaartkist is niet iets waar we veel over nadenken, maar het is de moeite waard uw gedachten er eens over te laten gaan. Want er is op dit gebied veel te kiezen en dat maakt het er voor nabestaanden niet gemakkelijker op.

Wilt u in een basic spaanplaten doodskist, een klassiek, massief houten grafkist of juist in een modern model uitvaartkist naar uw laatste rustplaats gebracht worden? Misschien gaat uw voorkeur uit naar een milieuvriendelijke eco-kist van natuurlijke materialen zoals riet of bamboe. Maar ook een kist voorzien van persoonlijke foto's of in een moderne kleur gespoten behoort tot de mogelijkheden. En hoe mooi kan het zijn om met elkaar een onbehandelde houten kist te beschilderen, terwijl er allerlei herinneringen opgehaald worden? Er is veel mogelijk op het gebied van uitvaartkisten en hebben we de gewenste kist zelf niet, dan regelen we die voor u!

Kistjes en mandjes voor kinderen

Afscheid moeten nemen van je kindje voor, tijdens of net na de geboorte is het ergste wat je als moeder of ouders kan overkomen. Maar als het je toch overkomt, hebben we ook voor hen een passend omhulsel voor hun kleine lichaampjes.

 

Begraven of cremeren zonder kist


Het is niet verplicht om in een kist begraven of gecremeerd te worden. U kunt er ook voor kiezen om in een (lijk)wade naar uw laatste rustplaats gebracht te worden. Voor vervoer is dan wel een opbaarplank noodzakelijk en in sommige crematoria wordt een invoerplank vereist.

 

Inspiratie

Wilt u zich vooraf oriënteren of ideeën opdoen?

Uitvaartkisten

Uitvaartmanden

Opbaarplanken & lijkwaden