Het team van Wassink Meppel

Betrokkenheid maakt een uitvaart echt persoonlijk. Voor ons team spreekt dat voor zich. Ons gehele team woont in de regio. Ook dat is voor ons vanzelfsprekend, want daarmee begrijpen wij uw wensen en zijn we altijd dichtbij.
Maar wie zijn de medewerkers van Wassink?
Wassink bestaat uit Greetje Dekker, Marco Winter, Jeanet Koobs, Maurice Jans, Yvonne Houtzager, Yvonne Gerding, Peter de Vries, Pascal Doorten en Linda Bult.

Wat kunt u van onze uitvaartbegeleiders verwachten?

Ze wonen in de regio. De omgeving van Meppel en omstreken: het is voor ons bekend terrein. We zijn daardoor betrokken bij de omgeving maar vooral ook bij de mensen die er wonen.

We staan nabestaanden bij door hen te helpen met het organiseren van een mooi afscheid. Een afscheid van een dierbare persoon dat een herinnering moet zijn voor later. Hoe? Dat bepaalt u zelf samen met onze uitvaartbegeleiders. We organiseren en begeleiden. Maar komen ook met inspiratie of ideeën om het afscheid nog persoonlijker te maken.

We zijn vanoudsher opgericht voor en door de mensen uit de regio. Iedereen kan en mag rekenen op onze persoonlijke aandacht en betrokkenheid.

Enkele weken na afloop vragen we, door middel van een korte vragenlijst, hoe u het afscheid heeft ervaren. Waar bent u tevreden over? Maar ook wat kan beter? Hoe beoordeelt u onze dienstverlening? Wij willen het steeds beter doen. Voor u, voor alle nabestaanden.

Ons team bestaat uit vier uitvaartbegeleiders. Zij stellen zich graag aan u voor.

Linda Bult, Bedrijfsleidster, Uitvaartbegeleidster

Mijn roots liggen in de zorg; ik heb gewerkt in de thuiszorg, o.a. in een verpleeghuis en ziekenhuis, dus ik kan mij goed voorstellen/inbeelden wat zich afspeelt vóór het overlijden.  Het werken in de uitvaartbranche blijkt ook na al die jaren mij als een jas te zitten. Ik heb gewerkt voor verschillende organisaties en begrafenisverenigingen en dat maakt mij een allround uitvaartbegeleidster.

Doordat ik geboren en getogen ben in de kop van Overijssel ken ik de regio en de gebruiken dus goed. Werken als uitvaartbegeleidster en als bedrijfsleidster is een mooie combinatie; samen met je team zorgen voor de allerbeste zorg en service. Mijn kracht is om mensen te verbinden en elke dag te proberen de kwaliteit naar een hoger niveau te brengen. Welke pet ik ook op heb, humor en zorgen voor een fijne sfeer is typisch ik.

Jeanet Koobs, Uitvaartbegeleidster

Ik werk sinds 2003 bij Wassink uitvaartverzorging en ben heel erg blij met deze baan. Ik kwam vanuit de horeca, dat was ook erg leuk, maar deze baan heeft veel meer uitdagingen en daar houd ik van.

Ik heb inmiddels al heel veel uitvaarten gedaan en voor iedere familie is het anders, dat maakt mijn werk heel afwisselend.

Door mijn jarenlange ervaring heb ik veel kennis opgedaan waardoor ik mijn collega’s kan helpen, ik weet alles over de tradities in de dorpen waar we veel werken en veel situaties heb ik al eens meegemaakt en kan daardoor advies geven.

Het is fijn om ‘mijn’ families alles uit handen te kunnen nemen - wat het regelwerk betreft - zodat zij zich kunnen focussen op het afscheid. Ik denk mee, geef mogelijkheden aan en samen zorgen we er dan voor dat alles geheel naar wens verloopt zodat we kunnen terugkijken op een perfecte uitvaart en een fijne samenwerking.

Verder zorg ik ook dat de facturen gemaakt worden dus ben ik naast uitvaartbegeleider ook administratief medewerker, voor mij een perfecte combinatie.

Ik hoop dit werk nog jaren te kunnen doen!

Maurice Jans, Uitvaartbegeleider

Ik ben Maurice en ik ben tijdens mijn studie uitvaartmedewerker en kistendrager geweest. Ik heb in die periode veel interesse ontwikkeld in de uitvaartsector. Ik heb zelfs rouwverwerking als keuzevak genomen tijdens mijn verbredende minor. Er zitten zoveel verschillende kanten aan een uitvaart. Zoveel verschillende mensen die daarbij betrokken zijn en allemaal moeten ze met de neuzen dezelfde kant op staan.

Als drager vond ik het mooi om families te mogen helpen om samen een geliefde te schouderen. Ik vind het mooi om mensen mee te nemen in het proces en handvatten te bieden om een afscheid zo persoonlijk mogelijk te maken. Ik houd ervan om naar de mogelijkheden te kijken, mee te denken, mijn creativiteit in te zetten en samen in gesprek te gaan. Hierdoor heb ik ook veel geleerd over traditie en gewoontes. Ik vind het mooi om stil te staan bij een leven en na te denken over hoe symboliek kan helpen om afscheid te nemen.

Ik vertelde mijn oude collega’s altijd dat, als ik mocht kiezen, ik bij Wassink wou werken.

Yvonne Houtzager, Uitvaartbegeleidster

In mijn werkervaring van de afgelopen 30 jaar loopt een rode lijn van organiseren, coördineren en persoonlijk contact. Zo ben ik als Reisleidster in het buitenland actief geweest en heb ik jarenlang gewerkt als Event Manager in de randstad. Sinds 2007 woon ik met veel plezier in Meppel en ben ik op zoek gegaan naar een passende baan naast het moederschap. Tijdens mijn zoektocht werd ik in de richting gestuurd van de uitvaartwereld. Zo ben ik begonnen als Bedrijfsbureau medewerkster en heb ik eerst veel ervaring opgedaan in de administratieve kant binnen de uitvaart. In die periode daarna heb ik op persoonlijk vlak in een korte tijd een aantal dierbaren verloren waardoor mijn roeping voor dit vak naar boven kwam.

Ik zeg altijd dat het beroep uitvaartbegeleidster mij heeft gevonden. Ik heb nooit een droom gehad dat ik dit wilde worden: dit beroep is op mijn pad gekomen. ‘Het vond mij’. Ik ben een paar jaar geleden in dienst gekomen bij een familiebedrijf en werkte in de regio, Zwolle, Kampen, IJsselmuiden, Dronten en Lelystad. Hier ben ik werkzaam geweest tot er een vacature dichter bij huis vrij kwam, bij Wassink Uitvaartverzorging in Meppel.

Door de mogelijkheden van dit bedrijf kan en mag ik de nabestaanden bijstaan vanuit de beste versie van mijzelf.