Wat u zelf al kunt doen bij overlijden

Wassink Uitvaart

Bij een overlijden neemt u als eerste contact op met de huisarts. Dat is belangrijk, want de arts stelt de verklaring van overlijden op. 

Vervolgens neemt u contact op met ons. Wij zijn dag en nacht bereikbaar op telefoonnummer 0522 - 28 18 78. Nadat de huisarts is geweest kan de "laatste verzorging" van de overledene plaatsvinden. Dit kan gebeuren door ons zorgteam. Een van onze uitvaartbegeleiders kan bij u langs komen om u verder te helpen.

Wat de uitvaartbegeleider als eerste doet

Tijdens ons eerste bezoek bespreken wij met u wat op dat moment van belang is. De wensen van de overledene en nabestaanden, de keuze tussen begraven of cremeren en wanneer en waar de plechtigheid plaatsvindt. Ook kijken we samen naar de invulling van de rouwkaart zodat familie, vrienden en relaties snel op de hoogte zijn.

Checklist: wat te doen bij overlijden

Wanneer een dierbare wegvalt is er veel te regelen op een moeilijk moment. Wij hebben een checklist opgesteld waarmee u stap voor stap (alleen of samen met de uitvaartbegeleider) die eerste zaken regelt. Als u hier hulp bij nodig heeft dan kunt u dat via onderstaande knop kenbaar maken.

Neem gerust contact met ons op

Meer informatie over de kosten van een uitvaart?

Lees meer